To spaghetti jest sycące, ale jednocześnie lekkie. Zachwyca orientalną nutą.
składniki:
- duża garść krewetek
- - trochę oleju do smażenie
- - sos sojowy
- - 2 ząbki czosnku
- - bazylia
- - imbir ( świeży- starty lub suszony)
- - kurkuma
- -makaron spaghetti
- mieszanka warzyw: brokuły, kalafior, marchew
przyrządzanie:
1. W osolonej wodzie z szczyptą soli i kroplą oleju ugotować al dente makaron.
2. Na patelni rozgrzać kroplę oleju, dodać warzywa, czosnek wyciśnięty przez praskę i smażyć ok 5 minut pod przykryciem, dodać rozmrożone lub świeże krewetki, następnie dodać do smaku sosu sojowego i znów podsmażać wszystko pod przykryciem ok 4 minuty
3.Na koniec dodać do warzyw makaron wymieszać z warzywami na patelni i podsmażyć przez chwilkę.
4. Doprawić.