To spaghetti jest sycące, ale jednocześnie lekkie. Zachwyca orientalną nutą.
składniki:
- duża garść krewetek
- - trochę oleju do smażenie
- - sos sojowy
- - 2 ząbki czosnku
- - bazylia
- - imbir ( świeży- starty lub suszony)
- - kurkuma
- -makaron spaghetti
- mieszanka warzyw: brokuły, kalafior, marchew
przyrządzanie:
1. W osolonej wodzie z szczyptą soli i kroplą oleju ugotować al dente makaron.
2. Na patelni rozgrzać kroplę oleju, dodać warzywa, czosnek wyciśnięty przez praskę i smażyć ok 5 minut pod przykryciem, dodać rozmrożone lub świeże krewetki, następnie dodać do smaku sosu sojowego i znów podsmażać wszystko pod przykryciem ok 4 minuty
3.Na koniec dodać do warzyw makaron wymieszać z warzywami na patelni i podsmażyć przez chwilkę.
4. Doprawić.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















