Dodaj do klasycznego spaghetti bolognese porcję warzyw, a otrzymasz pyszny makaron z sosem mięsno-warzywnym. Idealny na obiad.

składniki:
- 40 dag makaronu spaghetti
- 3 łyż-ki oliwy
- 2 marchewki pokrojonej w małą kostkę
- 1 łodyga pokrojona w małą kostkę selera naciowego
- 1 duża posiekana cebula
- 25 dag mielonej wieprzowiny
- 2 rozgniecione ząbki czosnku
- sól i świeżo mielony pieprz
- 1,25 szklanki wytrawnego białego wina
- 1,25 szklanki pomidorów z puszki
- 1 szklanka bulionu
- 1,5 łyżeczki listków świeżego tymianku
- spora szczypta startej gałki muszkatołowej
- 2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany
- świeżo starty parmezan
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














