Zdrowa i tradycyjna surówka z kiszonej kapusty to w naszym kraju tradycja. Oto prosty sposób na jej wykonanie.
składniki:
- 300 g kapusty kiszonej
- 1 marchewka
- 1 jabłko
- 1 cebula
- kminek
- 1 łyżeczka cukru
- pieprz
- olej
przyrządzanie:
Przygotowanie
Kapustę odciśnij z nadmiaru soku, następnie posiekaj na mniejsze kawałki.
Marchewkę i jabłko obierz ze skórki i zetrzyj na grubych oczkach.
Cebulę pokrój w drobną kosteczkę. Połącz ze sobą składniki, dodaj kminek, olej, cukier i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Odstaw na 15 minut, aby składniki się przegryzły.
Smacznego!
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















