Oto tradycyjny posiłek, który musi znaleźć się na stole wigilijnym każdej polskiej rodziny. Przepis jest prosty, bez skomplikowanych dodatków i czynności.
składniki:
Ciasto pierogowe:
- 4 szklanki mąki
- 2 łyżeczki soli
- 2 łyżeczki oleju
- około 2 szklanek ciepłej wody
- 1 słoik litrowy suszonych grzybów
- 1 kg kiszonej kapusty
- sól i pieprz
- 3 łyżki oliwy
- 3 pokrojone w kosteczkę cebule
przyrządzanie:
NA KOLEJNEJ STRONIE WYKONANIE KROK PO KROKU >>>
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















