Błyskawiczna tarta z ciasta francuskiego z fetą i przyprawami. Bajecznie prosta, a jaka smaczna!
składniki:
- opakowanie ciasta francuskiego
- czerwona cebula
- pół opakowania fety
- 10 czarnych oliwek
- pęk szparagów, około 12 sztuk
- zioła prowansalskie
- jajko
- oliwa
- sól, pieprz
przyrządzanie:
- Ciasto wyjmij z opakowania, rozłóż na blaszce. Cebulę pokrój, zeszklij na oliwie.
- Oliwki drobno pokrój, fetę rozkrusz.
- Szparagi obgotuj przez około 2 minutki
- Ciastem wyłóż formę do tarty lub uformuj z niego prostokąt z brzegiem.
- Wyłóż na ciasto wszystkie składniki farszu, posyp ziołami prowansalskimi i pieprzem.
- Brzegi jajka posmaruj rozmąconym jajkiem.
- Piecz 25 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C.