Błyskawiczna tarta z ciasta francuskiego z fetą i przyprawami. Bajecznie prosta, a jaka smaczna!

składniki:
- opakowanie ciasta francuskiego
- czerwona cebula
- pół opakowania fety
- 10 czarnych oliwek
- pęk szparagów, około 12 sztuk
- zioła prowansalskie
- jajko
- oliwa
- sól, pieprz
przyrządzanie:
- Ciasto wyjmij z opakowania, rozłóż na blaszce. Cebulę pokrój, zeszklij na oliwie.
- Oliwki drobno pokrój, fetę rozkrusz.
- Szparagi obgotuj przez około 2 minutki
- Ciastem wyłóż formę do tarty lub uformuj z niego prostokąt z brzegiem.
- Wyłóż na ciasto wszystkie składniki farszu, posyp ziołami prowansalskimi i pieprzem.
- Brzegi jajka posmaruj rozmąconym jajkiem.
- Piecz 25 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














