Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Sałatka z tuńczyka

Sałatka z tuńczyka

Kurczak curry z warzywami

Kurczak curry z warzywami

Pomidorki faszerowane kozim serem

Pomidorki faszerowane kozim serem

Kasztany

Kasztany

Ciasto z jabłkiem

Ciasto z jabłkiem

Ciasteczka maślane

Ciasteczka maślane

Szarlotka z kremem

Szarlotka z kremem

Ciasto bezowe

Ciasto bezowe

Japoński truskawkowy deser z białek

Japoński truskawkowy deser z białek

Zielony deser

Zielony deser

Racuchy z jabłkami z sosem malinowym

Racuchy z jabłkami z sosem malinowym

Kruche babeczki z budyniem

Kruche babeczki z budyniem

Prosta pizza domowa

Prosta pizza domowa

Soczyste żeberka

Soczyste żeberka

Tuńczykowe kotlety

Tuńczykowe kotlety

Polędwiczki wołowe

Polędwiczki wołowe

Tiramisu w pucharku

Klasyczne tiramisu podane w pucharku- po prostu pycha.

składniki:

  • 3 żółtka
  • 250 g serka mascarpone
  • 100 g cukru
  • 300 g śmietany 36%
  • opakowanie śmietan fix
  • szklanka kawy
  • paczka biszkoptów
  • gorzka czekolada

przyrządzanie:

  • Śmietanę ubij mikserem, dodając fix do śmietany.
  • Do garnka wlej wodę, zagrzej. Gdy będzie się gotować, do miski wrzuć żółtka i cukier. Nad wrzącą wodą ubij na pulchną masę. Odstaw do ostygnięcia.
  • Do innego naczynia wrzuć serek mascarpone, dodaj ubite żółtka, zmiksuj. Następnie dodaj śmietanę.
  • Zaparz kawę.
  • Biszkopty maczaj w kawie i wyłóż na spód pucharka, następnie wyłóż trochę kremu i przykryj kolejną warstwę biszkoptów. Wyłóż następną porcję kremu.
  • Włóż do lodówki na 3 godziny. Całość posyp czekoladą.