To ciasto na specjalne okazje. Szykują się urodziny bliskiej osoby, a może masz coś szczególnego do świętowania? Zrób tort Pavlova w swojej własnej kuchni. A wykorzystamy do niego sezonowe maliny.
składniki:
BEZA:
7 białek (z jaj wiejskich najlepiej)
350 g cukru drobnego białego
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka octu winnego
szczypta soli
KREM:
250 g śmietany kremówki
250 g serka mascarpone
łyżka cukru pudru
3 łyżki malibu
1 łyżka naturalnego ekstraktu z wanilii
2 łyżki ugotowanego i wystudzonego budyniu waniliowego
SOS MALINOWY:
szklanka malin
2 łyżki cukru pudru
ORAZ:
maliny(dowolna ilość na tort)
cukier puder (opcjonalnie)
przyrządzanie:
SPRAWDŹ PRZEPIS NA NASTĘPNEJ STRONIE >>>