Banalny, wegetariański obiad, który przygotujesz w około pół godziny. Pyszne i jakie zdrowe!
składniki:
- CYTRYNOWE CHIPSY Z JARMUŻU - z tego przepisu
- 2 placki tortilla
- szklanka pokrojonej w kostkę dyni piżmowej
- kozi ser
- 1/3 szklanki prażonego słonecznika
- sól
- pieprz
przyrządzanie:
- Zaczynamy od przygotowania CYTRYNOWYCH CHIPSÓW Z JARMUŻU.
- Następnie dynię obieramy, kroimy w kostkę, polewamy oliwą, posypujemy solą i pieprzem. Pieczemy 1 200 stopniach przez 20 minut.
- Placki tortilli podgrzewamy w piekarniku.
- Następnie ciepłe placki smarujemy sporą warstwą koziego sera.
- Posypujemy chipsami, dodajemy upieczoną dynię, posypujemy prażonymi pestkami słonecznika.
- Zawijamy i smacznego 🙂