Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Tradycja w Nowym Wydaniu: Wigilia Fit

Tradycja w Nowym Wydaniu: Wigilia Fit

Pierniczki 2025 – Nowoczesne Dekoracje i Przepis, Który Zawsze Wychodzi

Pierniczki 2025 – Nowoczesne Dekoracje i Przepis, Który Zawsze Wychodzi

Świąteczne Przekąski dla Dzieci  – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Świąteczne Przekąski dla Dzieci – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Tort Świąteczny „Czerwona Choinka” – malina + wanilia + mus owocowy

Tort Świąteczny „Czerwona Choinka” – malina + wanilia + mus owocowy

Gałka muszkatołowa – aromatyczna bomba na zimę. Właściwości i świąteczne przepisy

Gałka muszkatołowa – aromatyczna bomba na zimę. Właściwości i świąteczne przepisy

Sernik Pomarańczowo-Korzenny na Święta

Sernik Pomarańczowo-Korzenny na Święta

Piernik Brownie na Święta

Piernik Brownie na Święta

Top 5 Trendów Świątecznych Dekoracji w Kuchni 

Top 5 Trendów Świątecznych Dekoracji w Kuchni 

Najlepsze Świąteczne Desery – Hity, które Zachwycą Gości

Najlepsze Świąteczne Desery – Hity, które Zachwycą Gości

Rozgrzewające Napoje na Grudzień – Co Pijemy w Święta? 

Rozgrzewające Napoje na Grudzień – Co Pijemy w Święta? 

Magia Świątecznych Smaków — Co Gotujemy w Grudniu?

Magia Świątecznych Smaków — Co Gotujemy w Grudniu?

Anyż – gwiazdka świąt. Właściwości i najlepsze przepisy

Anyż – gwiazdka świąt. Właściwości i najlepsze przepisy

Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami

Tradycyjne pierogi z mięsem

Ręcznie robione pierogi z mięsem  to wspaniałe i lubiane przez nas danie. Oto łatwy, a przede wszystkim sprawdzony przepis. Smacznego! 

empanadas-592307_640

składniki:
ciasto:

  • 120 g mąki
  • 1 jajko
  • 1 łyżka oliwy
nadzienie:
  • 250 g mięsa z rosołu (wołowina, indyk)
  • 1 jajko
  • cebula
  • 2 łyżki masła
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej

przyrządzanie:

 

  • Składniki na ciasto umieszczamy w naczyniu i wyrabiamy ciasto.
  • Następnie formujemy w kulę zawijamy w folie i odstawiamy do lodówki na ok. 30 minut.
  • Ciasto cienko wałkujemy i wycinamy koła.
  • Na środek kółka dajemy farsz, sklejamy pierogi i wrzucamy na osolony wrzątek.
  • Gotujemy 3 min od wypłynięcia na wierzch. Podajemy z przysmażona cebulką.

Wykonanie farszu:

Mięso umieszczamy w naczyniu , dodajemy pozostałe składniki w tym połowę cebuli podsmażoną na maśle (drugą połowę dajemy już na ugotowane pierogi) i mieszamy całość.

 

 

ZOBACZ TEŻ: Tiramisu z truskawkami