Jeżeli masz ochotę na delikatną rybę to wybierz tuńczyka. A jeżeli chcesz do tego aromatyczny sos i sycący dodatek, to nie pozostaje Ci nic innego jak upichcić Penne al tonno! SMACZNEGO!
składniki: 
- 200g makaronu Malma Penne
- 1 czerwona cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- Pół puszki pomidorów pelati
- Oliwa z oliwek
- Sól, pieprz
- Natka pietruszki
przyrządzanie:
Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu.
Na patelni na oliwie przesmażamy czosnek i cebulę posiekane w kostkę. Dodajemy tuńczyka odsączonego z zalewy i doprawiamy solą oraz pieprzem. Dodajemy pomidory i chwilę dusimy.
Do sosu dodajemy gorący makaron i mieszamy. Przed podaniem posypujemy obficie natką pietruszki.
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














