Jeżeli masz ochotę na delikatną rybę to wybierz tuńczyka. A jeżeli chcesz do tego aromatyczny sos i sycący dodatek, to nie pozostaje Ci nic innego jak upichcić Penne al tonno! SMACZNEGO!
składniki:
- 200g makaronu Malma Penne
- 1 czerwona cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- Pół puszki pomidorów pelati
- Oliwa z oliwek
- Sól, pieprz
- Natka pietruszki
przyrządzanie:
Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu.
Na patelni na oliwie przesmażamy czosnek i cebulę posiekane w kostkę. Dodajemy tuńczyka odsączonego z zalewy i doprawiamy solą oraz pieprzem. Dodajemy pomidory i chwilę dusimy.
Do sosu dodajemy gorący makaron i mieszamy. Przed podaniem posypujemy obficie natką pietruszki.