składniki:
- 1 kg chudego twarożku
- 150 g śmietany 22%
- 3 szalotki
- 2 ząbki czosnku
- czerwona papryka
- pęczek szczypiorku
- pęczek natki pietruszki
- 2 łyżki soku z cytryny
- sól
- biały pieprz
- pół łyżeczki ostrej papryki
przyrządzanie:
- Obrane szalotki i paprykę pokrój w drobną kostkę.
- Szczypiorek, natkę i bazylię drobno posiekaj.
- Twarożek wymieszaj ze śmietaną, dodaj sok z cytryny, szalotki, paprykę, zioła, przeciśnięty przez praskę czosnek.
- Całość przypraw solą, pieprzem i bazylią.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















