Zaczynamy tydzień marchewkowy! Mało kalorii, dużo minerałów, mnóstwo witaminy A, B1, B2, PP, KK. Marchewka króluje na naszych talerzach w tym tygodniu. Dorzucamy ją do zup, kremów, sosów, koktajli, ciastek, zapiekanek, dodatków. Dzisiaj młoda marchew zapiekana z miodem i imbirem. Idealna jako dodatek do sałatek i mięsa.
składniki:
- 0,5 kg młodej marchewki
- 1/2 łyżeczka imbiru
- 1/3 łyżeczki soli
- 2 łyżki płynnego miodu
- 1/4 łyżeczki czosnku granulowanego
- 1/4 łyżeczki ostrej papryczki chilli
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















