Kochani! Oto nasze odkrycie tego tygodnia! Zupa marchewkowa z imbirem. Wiemy, że latem ciężko przełknąć gorącą zupę, ale ten smak po prostu uzależnia. Koniecznie wypróbujcie!
składniki:
- 3 marchewki
- 1 litr bulionu
- kawałeczek imbiru świeżego
- 2 ząbki czosnku
- szczypta kardamonu
- sól gruboziarnista
- pieprz świeży
- garść świeżej bazylii
- 2 łyżki śmietany do zupy
przyrządzanie:
- bulion podgrzewamy.
- w tym czasie marchew gotujemy w wodzie przez około 5 minut.
- w blenderze miksujemy imbir, świeżą bazylię, podgotowaną marchewkę, czosnek. Dodajemy też trochę bulionu, aby całość łatwiej się zmiksowała.
- teraz czas na połączenie wszystkiego z bulionem.
- zupkę gotujemy jeszcze około 5 minut.
- śmietanę hartujemy i wlewamy do zupy.
- dodajemy wszystkie przyprawy.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















