Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Uczestnicy 8. edycji Festiwalu Dobrego Smaku

Już niebawem w Łodzi odbędzie się Festiwal Dobrego Smaku. W ramach imprezy zostanie przeprowadzony konkurs, w którym będzie uczestniczyło 17 restauracji. Przygotują one potrawy, które oceni jury oraz chętni degustatorzy. Tegoroczna rywalizacja odbywa się pod hasłem „Skrzydełko czy nóżka?”. Wśród festiwalowych atrakcji znajdą się również warsztaty kulinarne oraz kulinarna gra miejska.

Znamy już listę restauracji biorących udział w 8. edycji Festiwalu Dobrego Smaku. Na łodzian czeka aż 17 lokali i tyle samo pysznych potraw do spróbowania. Konkurs pod hasłem ‘skrzydełko czy nóżka?’ przyciągnął w tym roku także restauratorów z Manufaktury. Natomiast espresso i cappuccino z wybranych kawiarni powalczą o tytuł najlepszej kawy.

Za trzy tygodnie, w dniach 16-19 czerwca, większość restauracji z ulicy Piotrkowskiej i okolic nie będzie mogła narzekać na brak klientów. Trwający cztery dni Festiwal Dobrego Smaku już po raz ósmy zaprasza wszystkich na prawdziwą kulinarną ucztę. Festiwalowy szlak jest w tym roku znacznie dłuższy, ponieważ swój udział potwierdziły także trzy lokale znajdujące się na rynku Manufaktury. Nowością tegorocznej edycji jest konkurs SMS, dzięki któremu każdy będzie mógł oddać głos na swoje ulubione danie. Oto oficjalna lista festiwalowych restauracji:

1. Affogato, Piotrkowska 90
2. Ato Sushi, 6-tego Sierpnia 1/3
3. Bierhalle, rynek Manufaktury
4. Browar de Brasil, Traugutta 3
5. Cammino, rynek Manufaktury
6. Jak Pragnę Wina, Piotrkowska 89
7. Klub Spadkobierców, Piotrkowska 77
8. Piotrkowska Klub Zieliński i Syn, Piotrkowska 97
9. La Strada, Piotrkowska 25
10. Lili, Roosevelta 10
11. Miko Sushi, Piotrkowska 67
12. Pub de Ski, Piotrkowska 116
13. Satyna, pl. Komuny Paryskiej 5a
14. Sofa, Piotrkowska 107
15. Tawerna Pepe Verde, rynek Manufaktury
16. The Mexican, Piotrkowska 67
17. Zaraz Wracam, Piotrkowska 101

Po bliższe informacje na temat konkursowych potraw odsyłamy na profil Festiwalu na portalu Facebook oraz na www.festiwaldobregosmaku.eu