Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Świąteczne Przekąski dla Dzieci  – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Świąteczne Przekąski dla Dzieci – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Tort Świąteczny „Czerwona Choinka” – malina + wanilia + mus owocowy

Tort Świąteczny „Czerwona Choinka” – malina + wanilia + mus owocowy

Gałka muszkatołowa – aromatyczna bomba na zimę. Właściwości i świąteczne przepisy

Gałka muszkatołowa – aromatyczna bomba na zimę. Właściwości i świąteczne przepisy

Sernik Pomarańczowo-Korzenny na Święta

Sernik Pomarańczowo-Korzenny na Święta

Piernik Brownie na Święta

Piernik Brownie na Święta

Top 5 Trendów Świątecznych Dekoracji w Kuchni 

Top 5 Trendów Świątecznych Dekoracji w Kuchni 

Najlepsze Świąteczne Desery – Hity, które Zachwycą Gości

Najlepsze Świąteczne Desery – Hity, które Zachwycą Gości

Rozgrzewające Napoje na Grudzień – Co Pijemy w Święta? 

Rozgrzewające Napoje na Grudzień – Co Pijemy w Święta? 

Magia Świątecznych Smaków — Co Gotujemy w Grudniu?

Magia Świątecznych Smaków — Co Gotujemy w Grudniu?

Anyż – gwiazdka świąt. Właściwości i najlepsze przepisy

Anyż – gwiazdka świąt. Właściwości i najlepsze przepisy

Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami

Barszcz czerwony wigilijny z uszkami

Barszcz czerwony wigilijny z uszkami

TOP dania, które warto przygotować na Boże Narodzenie (Przewodnik 2025)

TOP dania, które warto przygotować na Boże Narodzenie (Przewodnik 2025)

Weekendowe śniadanie dla niej i dla niego

Poranki w weekendy to jedne z niewielu, kiedy dzień można rozpocząć spokojnie i leniwie. To również doskonały moment, aby sprawić sobie wzajemnie trochę przyjemności i zaskoczyć bliską osobę smacznym, pięknie pachnącym i zdrowym śniadaniem. Specjalnie dla tych, którzy szukają nowych smaków, Łowicz przygotował propozycje śniadań – dla niej i dla niego.

Najczęstsze śniadanie w polskim domu to kanapki. Pieczywo posmarowane masłem, do tego wędlina lub żółty ser. Czasami pojawia się jajko, płatki z mlekiem lub jogurtem. Rzadziej jajka, ser biały, parówki, czy musli. Zazwyczaj jedzone jest w pośpiechu i nie sprawia żadnej radości. A gdyby tak podejść do śniadania inaczej? Łowicz podpowiada jak sprawić aby ta chwila była wyjątkowa i taka, że Łooo!

batonikizziarennasniadanie

Batoniki z ziaren i figowego dżemu

  • 80 g migdałów
  • 80 g orzechów laskowych
  • garść ziaren słonecznika
  • 2 płaskie łyżki gorzkiego kakao
  • słoik dżemu Łowicz 100% z owoców figa
  • szczypta soli
  • szczypta cynamonu

Migdały, pestki i orzechy mielimy na niezbyt drobne kawałki. Dodajemy dżem Łowicz 100% z owoców figa, a także kakao, cynamon, sól i wszystko dokładnie mieszamy. Powstałą jednolitą maskę przekładamy do wyłożonego papierem do pieczenia płaskiego pojemnika. Wstawiamy na noc do lodówki lub zamrażalnika. Rano wyjmujemy i kroimy na prostokątne batoniki. Owijamy w paseczki papieru do pieczenia, przewiązujemy sznurkiem lub wstążeczką.

Koniecznie podajemy ozdobione kwiatkiem!

Sprawdź śniadanie DLA NIEGO!