Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Wegański pasztet z fasoli

Wegańska kuchnia to kopalnia pomysłów. Dodatkowo zdrowych i pysznych. Pasztet z białej fasoli taki właśnie jest. Przygotujesz go w prosty sposób a niewtajemniczony degustator nie zgadnie, że nie ma w nim kawałka mięsa.

salmon-terrine-592637_640

składniki:

  • 200 g białej fasoli
  • 100 g upieczonej dyni
  • 4 łyżki mielonych migdałów
  • 4 łyżki siemienia lnianego
  • 1/2 szklanki  wody
  • sól, pieprz
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 2 łyżeczki suszonego oregano
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryki
  • 1 łyżeczka mielonej kolendry
  • świeży koperek

przyrządzanie:

 

  • Suchą fasolę opłukać, wsypać do garnka, zalać zimną wodą  i odstawić na noc.
  • Namoczoną fasolę gotować w tej samej wodzie pod przykryciem przez ok. 2 i 1/2 godziny, do czasu aż fasola będzie miękka. W połowie gotowania dodać pół łyżeczki soli.
  • Trzy łyżki siemienia lnianego wsypać do garnuszka, zalać wodą i odstawić na minimum pół godziny, następnie gotować przez ok. 10 minut na malutkim ogniu co chwilę mieszając.
  • Upieczoną dynię odcisnąć. Rozgnieść widelcem.
  • Odcedzoną fasolę włożyć do miski i rozmiksować ręcznym blenderem lub rozgnieść praską do ziemniaków. Dodać dynię, siemię lniane, mielone migdały i przyprawy. Wymieszać.
  • Foremkę keksową posmarować tłuszczem i oprószyć łyżką mielonych migdałów. Wyłożyć masę, uklepać, posypać pozostałą łyżką siemienia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Piec przez 60 minut. Kroić po ostudzeniu. Przyozdobić koperkiem.

 

 

ODKRYJ PRZEPIS NA BISZKOPT BEZGLUTENOWY