Oto przepis na domowego burgera w wersji wegetariańskiej! Bułka, warzywa i kotlet z kaszy gryczanej.
składniki: 
bułka
kasza gryczana - 100 gram
kostka rosołowa - 1 sztuka
jajka - 3 sztuk
bułka tarta - 3 łyżki
ser cheddar
pomidor - 2 sztuki
ogórek - 1/2 sztuk
cebula czerwona - 1 sztuka
cebula biała - 1 sztuka
sałata - pół główki
olej do smażenia
sól, pieprz,
przyrządzanie:
- Kaszę ugotować w wodzie z kostką rosołową. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Po ugotowaniu i przestudzeniu kaszy dodać do niej jajka, bułkę tartą, sporo vegety, sól i pieprz. Całość wyrobić na jednolitą masę. Formować okrągłe placki wielkości bułek i grubości ok 2 cm i usmażyć na oleju.
- Pomidory, ogórki i cebulę czerwoną pokroić w plastry. Bułki przeciąć na pół i podpiec w rozgrzanym piekarniku przez około 3-4 minuty. Do każdego hamburgera włożyć gorące kotlety oraz warstwami warzywa, ser i sałatę. Kotlety przed włożeniem do bułki można posmarować musztardą z jednej strony, a ser ketchupem.
ZOBACZ TEŻ: Lekka sałatka z quinoa i kurczakiem
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















