Wianuszki z pomarańczowym lukrem wymagają nieco pracy, ale są tak smakowite i ładne, że chyba musisz je wykonać!
składniki:
- sok i skórka z 1 małej pomarańczy
- sok pomarańczowy z kartonika
- 180 g mąki pszennej
- 100 g masła
- szczypta soli
- 4 jajka dosyć spore
- 1 l oleju rzepakowego
- 120 g cukru pudru
- około 30-40 ml soku pomarańczowego
- otarta skórka z 1/2 pomarańczy
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















