Wielkanoc to dla Polaków przede wszystkim święta rodzinne i okazja, by spędzić z najbliższymi trochę czasu przy wspólnym, bogato zastawionym stole. Aby urozmaicić świąteczne menu warto skorzystać z Wielkanocnych propozycji Pascala Brodnickiego. Jego autorski przepis na „Pstrąga w białym winie z grzybami i migdałami” doskonale sprawdzi się podczas rodzinnego obiadu czy kolacji.
składniki:
- 4 ładne pstrągi (wypatroszone, oczyszczone z łusek, umyte i osuszone)
- 50 g Ramy Smaż jak szef kuchni – wariant klasyczny
- 250 g pieczarek pokrojonych w talarki
- sok z 1 cytryny
- 2 łagodne cebule pokrojone w piórka
- 2 szklanki białego wytrawnego wina
- 250 ml bulionu drobiowego
- 1 gałązka tymianku
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- kilka listków mięty
- 4 łyżki ostrej musztardy np. Dijon
- 1 łyżka mąk
przyrządzanie:
Przepis Pascala Brodnickiego na:
Pstrąga w białym winie z grzybami i migdałami
Przepis dla 4 osób
Czas przygotowania: 10 minut
Czas przyrządzania: 25 minut