Super deser idealny na każdą imprezę.
składniki:
- 700 ml śmietany kremówki 30 %
- 10 dag cukru pudru
- cukier waniliowy
- 100 ml soku wiśniowego
- 1 opakowanie (200 g)
- 4 łyżki syropu wiśniowego
- 4 łyżki żelatyny
- 40 dag świeżych wiśni
- 2 opakowania galaretek wiśniowych
przyrządzanie:
- Blaszkę wyłóż herbatnikami. Żelatynę rozpuść w małej ilości wody. 1/3 żelatyny wymieszaj z sokiem. 1/3 posmaruj ciastka.
- Śmietanę ubij z cukrami. Połowę śmietany wymieszaj z syropem wiśniowym. Białą masę wymieszaj z 1/3 żelatyny i przełóż na blaszkę.
- Na stężałą masę wyłóż masę wiśniową połączoną z żelatyną z sokiem, rozłóż wypestkowane wiśnie i schłódź.
- Tężejącymi galaretkami zalej wiśnie.
- Wstaw na 4 godz. do lodówki.