Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Pikantna sałatka

Pikantna sałatka

Szybka sałatka

Szybka sałatka

Kluseczki z serka homogenizowanego

Kluseczki z serka homogenizowanego

Naleśniki z mięsem

Naleśniki z mięsem

Piersi kurczaka w śmietanie

Piersi kurczaka w śmietanie

8 prostych przepisów na GRECKIE dania i desery

8 prostych przepisów na GRECKIE dania i desery

10 dań typowych dla kuchni GRECKIEJ

10 dań typowych dla kuchni GRECKIEJ

Kawa po irlandzku

Kawa po irlandzku

Babeczki

Babeczki

Napój pełen witamin

Napój pełen witamin

Śmietankowe wafelki

Śmietankowe wafelki

Szarlotka z budyniem

Szarlotka z budyniem

10 pomysłów na ŚNIADANIE do łóżka

10 pomysłów na ŚNIADANIE do łóżka

Trufle herbatnikowe

Trufle herbatnikowe

Tradycyjny pasztet domowy

Tradycyjny pasztet domowy

Kruche ciastka z marmoladą

Kruche ciastka z marmoladą

Wybierz się z nami na “Festiwal Chleba”

Czy wiesz, że 15.10 jest Międzynarodowym Świętem Chleba? Z tej okazji zapraszamy na “FESTIWAL CHLEBA. Wypieki i smarowidła”, który odbędzie się w tym dniu w Wypiekach Kultury na Stolarskiej 2/4.

1458544_499258943505043_1718190769_n

Jest to już druga edycja targów prezentujących przede wszystkim tradycję i kunszt rzemiosła piekarskiego… ale nie tylko. To także wszelkiego rodzaju przepyszne dodatki pasujące do pieczywa oraz tradycyjne polskie wypieki.

W pierwszej edycji na festiwalu wystąpiło  ponad  20 wystawców. Były to piekarnie mniejsze i większe, cukiernie, pasieki,  firmy proponujące naturalne konfitury, hummusy, oliwy oraz blogerzy  kulinarni. Można było skosztować oraz zakupić do domowej spiżarni  wszystko to, co wokół tematu chleba się toczy. Pierwsza edycja zakończyła  się wielkim sukcesem, odwiedzili nas warszawiacy ale i osoby przyjezdne.

W tym roku będzie zapewne jeszcze lepiej. Klimat miejsca wydarzenia – zabytkowej, ponad stuletniej piekarni,  będącej od 3 lat siedzibą centrum WYPIEKI KULTURY , potęguje wrażenia estetyczne.

Każdy gość będzie mógł obejrzeć pomieszczenia i zobaczyć piece, w których jeszcze w 2010 r wypiekano chleb.

 

 

Zapraszamy 18.10.2014 w godzinach 12.00-18.00 na ulicę Stolarską 2/4.

 

Zobacz zdjęcia z poprzedniej edycji festiwalu!