Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Kurczak z ziemniakami i szpinakiem

Kurczak z ziemniakami i szpinakiem

Kotlety z jajek

Kotlety z jajek

Placki z kiełbasą i ziołami

Placki z kiełbasą i ziołami

Przysmak serowy z patelni

Przysmak serowy z patelni

Zupa z fasolką szparagową

Zupa z fasolką szparagową

Kurczak z brokułami w serku mascarpone

Kurczak z brokułami w serku mascarpone

Francuskie zawijasy pomidorowe

Francuskie zawijasy pomidorowe

Ryż curry z mieszanką warzyw

Ryż curry z mieszanką warzyw

Sernik czeski

Sernik czeski

Poduszki z czekoladą

Poduszki z czekoladą

Sałatka z piersi kurczaka i papryki

Sałatka z piersi kurczaka i papryki

Sałatka z chorizo i pomarańczą

Sałatka z chorizo i pomarańczą

Naleśniki zapiekane z nadzieniem

Naleśniki zapiekane z nadzieniem

Roladki z jajek

Roladki z jajek

Kuskus z warzywami i kiełbasą

Kuskus z warzywami i kiełbasą

Kotlety ryżowe w sosie pomidorowym

Kotlety ryżowe w sosie pomidorowym

Wybierz się z nami na “Festiwal Chleba”

Czy wiesz, że 15.10 jest Międzynarodowym Świętem Chleba? Z tej okazji zapraszamy na “FESTIWAL CHLEBA. Wypieki i smarowidła”, który odbędzie się w tym dniu w Wypiekach Kultury na Stolarskiej 2/4.

1458544_499258943505043_1718190769_n

Jest to już druga edycja targów prezentujących przede wszystkim tradycję i kunszt rzemiosła piekarskiego… ale nie tylko. To także wszelkiego rodzaju przepyszne dodatki pasujące do pieczywa oraz tradycyjne polskie wypieki.

W pierwszej edycji na festiwalu wystąpiło  ponad  20 wystawców. Były to piekarnie mniejsze i większe, cukiernie, pasieki,  firmy proponujące naturalne konfitury, hummusy, oliwy oraz blogerzy  kulinarni. Można było skosztować oraz zakupić do domowej spiżarni  wszystko to, co wokół tematu chleba się toczy. Pierwsza edycja zakończyła  się wielkim sukcesem, odwiedzili nas warszawiacy ale i osoby przyjezdne.

W tym roku będzie zapewne jeszcze lepiej. Klimat miejsca wydarzenia – zabytkowej, ponad stuletniej piekarni,  będącej od 3 lat siedzibą centrum WYPIEKI KULTURY , potęguje wrażenia estetyczne.

Każdy gość będzie mógł obejrzeć pomieszczenia i zobaczyć piece, w których jeszcze w 2010 r wypiekano chleb.

 

 

Zapraszamy 18.10.2014 w godzinach 12.00-18.00 na ulicę Stolarską 2/4.

 

Zobacz zdjęcia z poprzedniej edycji festiwalu!