Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Sałatka z łososiem i nektarynką

Sałatka z łososiem i nektarynką

Sałatka z ziemniakami i łososiem

Sałatka z ziemniakami i łososiem

8 pomysłów na wykorzystanie CEBULI

8 pomysłów na wykorzystanie CEBULI

Spaghetti z cukinią i papryką

Spaghetti z cukinią i papryką

Słoneczna sałatka

Słoneczna sałatka

Bakłażany zapiekane z mozarellą

Bakłażany zapiekane z mozarellą

Piersi z kurczaka faszerowane

Piersi z kurczaka faszerowane

Bitki z jabłkiem

Bitki z jabłkiem

Domowe jagodzianki

Domowe jagodzianki

Naleśniki z kapustą i pieczarkami

Naleśniki z kapustą i pieczarkami

NALEŚNIKI- 8 najlepszych przepisów

NALEŚNIKI- 8 najlepszych przepisów

Torcik z naleśników

Torcik z naleśników

Ziemniaki zapiekane z bobem

Ziemniaki zapiekane z bobem

Sałatka z pora i selera

Sałatka z pora i selera

Zupa brokułowo- porowa z serem

Zupa brokułowo- porowa z serem

Wybierz się z nami na “Festiwal Chleba”

Czy wiesz, że 15.10 jest Międzynarodowym Świętem Chleba? Z tej okazji zapraszamy na “FESTIWAL CHLEBA. Wypieki i smarowidła”, który odbędzie się w tym dniu w Wypiekach Kultury na Stolarskiej 2/4.

1458544_499258943505043_1718190769_n

Jest to już druga edycja targów prezentujących przede wszystkim tradycję i kunszt rzemiosła piekarskiego… ale nie tylko. To także wszelkiego rodzaju przepyszne dodatki pasujące do pieczywa oraz tradycyjne polskie wypieki.

W pierwszej edycji na festiwalu wystąpiło  ponad  20 wystawców. Były to piekarnie mniejsze i większe, cukiernie, pasieki,  firmy proponujące naturalne konfitury, hummusy, oliwy oraz blogerzy  kulinarni. Można było skosztować oraz zakupić do domowej spiżarni  wszystko to, co wokół tematu chleba się toczy. Pierwsza edycja zakończyła  się wielkim sukcesem, odwiedzili nas warszawiacy ale i osoby przyjezdne.

W tym roku będzie zapewne jeszcze lepiej. Klimat miejsca wydarzenia – zabytkowej, ponad stuletniej piekarni,  będącej od 3 lat siedzibą centrum WYPIEKI KULTURY , potęguje wrażenia estetyczne.

Każdy gość będzie mógł obejrzeć pomieszczenia i zobaczyć piece, w których jeszcze w 2010 r wypiekano chleb.

 

 

Zapraszamy 18.10.2014 w godzinach 12.00-18.00 na ulicę Stolarską 2/4.

 

Zobacz zdjęcia z poprzedniej edycji festiwalu!