Oto samo zdrowie na waszym talerzu. Makaron z dodatkiem zielonych warzyw to prawdziwa dawka witamin i ważnych wartości odżywczych!

składniki:
- ½ brokuła
- Pęczek zielonych szparagów
- 1 mała cukinia
- 100g mrożonego zielonego groszku
- szpinak
- 250g jajecznego makaronu penne
- 5 łyżek kwaśnej śmietany 18%
- 80g parmezanu
- 25g + 3 łyżki masła
- 3 łyżki bulionu
- Sól
- Pieprz
- Gałka muszkatołowa
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














