Taka sałatka jest typowa dla kuchni amerykańskiej. Można ją dostać w tamtejszych restauracjach jako tzw. "side dish", czyli dodatek do dania głównego. Jednak przez to, że jest syta, może także być samodzielnym posiłkiem.
składniki:
1,5 kg ziemniaków
pół cebuli
seler naciowy
4 duże jajka ugotowane na twardo
1/2 szklanki p korniszonów
1 1/2 szklanki majonezu
biały pieprz
przyrządzanie:
1. Ziemniaki obieramy i gotujemy w słonej wodzie. Kroimy je na małe kawałki.
2. Kroimy cebulę, seler naciowy, korniszony i jajka na małe kawałki.
3. Całość mieszamy z majonezem i posypujemy białym pieprzem.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














