Połączenie marchwii i pomarańczy kojarzy wam się jedynie z sokami? A co powiecie na gorącą rozgrzewającą zupę? Ten smak może was zaskoczyć! Oczywiście POZYTYWNIE!
składniki:
- 1 kg marchwi, obranej i pokrojonej w półtalarki
- 100 g masła
- 2 duże cebule, pokrojone w bardzo drobną kosteczkę
- 1 pomarańcza
- korzeń imbiru, o długości mniej więcej 4 cm, starty na tarce o drobnych oczkach
- 2 kostki bulionu drobiowego
- kilka kromek chleba zwykłego polskiego
- ½ pęczka kolendry, drobno posiekanej
- świeżo mielony pieprz
- świeżo mielona sól
- 2 szczypty kminku
- 150 ml śmietany 30%
- 5 łyżek oliwy z oliwek
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















