Bardzo prosty, ale doskonale skomponowany krem z zielonego groszku. Jeden z najlepszych przepisów Magdy Gessler. Musisz wypróbować!
składniki:
- 3 szklanki świeżego lub mrożonego groszku
- 3 łyżki masła
- 1 cebula
- litr wywaru warzywnego (bulionu)
- ½ szklanki śmietany kremówki 36%
- sól, cukier do smaku
przyrządzanie:
W rondlu roztopić masło, dodać posiekaną cebulę oraz groszek. Podsmażyć. Dolać bulion, zagotować, gotować dopóki groszek będzie miękki. Wówczas zupę zmiksować blenderem (można przetrzeć przez sito). Doprawić do smaku solą i cukrem.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















