Składniki:
500g mięsa mielonego
50g zmielonych krewetek
3 łyżki sosu sojowego
2 łyżki sosu rybnego
po 2 łyżki stratego świeżego imbiru i czosnku
1 łyżka ostrego sosu chili lub świeża papryczka chili
1 łyżka sosu ostrygowego
pęczek szczypiorku
sól, pieprz
ciasto na pierożki
1,5 l bulionu warzywnego lub z kurczaka
3 łyżki ciemnej pasty miso
1. Wymieszaj wszystkie składniki potrzebne do nadzienia won tonów. Odstaw na 20 do lodówki.
2. Rozłóż ciasto na pierożki i wypełnij każdy z nich łyżeczką nadzienia, brzegi ciasta nawilż wodą, aby można było łatwiej skleić brzegi.
3. Aby skleić won tona zgodnie ze wskazówkami na zdjęciach.

![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)


















