Ciekawa wersja zupy pomidorowej.

składniki:
- 50 dag mielonego mięsa
- 3 marchewki
- 10 dag ryżu
- 1 l soku pomidorowego
- cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 l bulionu
- pieprz, sól
- ostra papryka w proszku
- olej
- śmietana
- natka pietruszki
przyrządzanie:
- Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na oleju.
- Dodaj drobno posiekany czosnek, po chwili mielone mięso, oraz pieprz, sól i paprykę.
- Smaż na średnim ogniu, mieszając.
- Przygotuj litr bulionu, dodaj sol pomidorowy i zagotuj.
- Dodaj usmażone mięso, starta marchewkę i ryż. Gotuj aż będzie miękki.
- Na koniec dolej śmietanę i wsyp posiekaną natkę pietruszki.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














