Kremowa, serowo- szpinakowa zupka. Idealna na rozgrzewkę, porcja zdrowia dla całej rodziny.
składniki:
- 1,5-2 litra czystego rosołu
- paczka mrożonego szpinaku
- 100 g serka topionego bez dodatków
- duży ząbek czosnku
- 150 g chudego boczku wędzonego
- 2 łyżki śmietany 18%
- sól
- pieprz
- grzanki
przyrządzanie:
Rosół podgrzać, wrzucić szpinak i gotować kilka minut. Dodać serek topiony, mieszając gotować aż się rozpuści a następnie zmiksować blenderem na krem. Dodać rozdrobniony czosnek, przyprawić. Boczek pokroić w kostkę i usmażyć. Zupę zabielić śmietaną. Podawać z boczkiem i grzankami. Do smaku można posypać natką.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















