Zupa innowacyjna z groszkiem zielonym i pomarańczą. Koniecznie wypróbujcie coś nowego w swojej kuchni.

składniki:
- cebula dymka – 1 pęczek
- pomarańcza – 1 szt.
- oliwa z oliwek – 1 łyżka
- mrożony groszek – 400 g
- bulion warzywny – 750 ml
- ciabatta – 120 g
- masło – 2-3 łyżki
- śmietana UHT 30% – 100 g
- sól
- kolorowy pieprz, mielony
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














