Zdrowa zupa to obowiązkowa pozycja w naszym, codziennym menu. Z dodatkiem świeżego szpinaku sprawi, ze otrzymasz energię na cały dzień. W dodatku dostarcza cennych witamin i minerałów.
składniki:
1 l bulionu z warzyw
2 szklanki świeżego szpinaku
2 duże ziemniaki
Masło
Czosnek
Ulubione przyprawy
Śmietana
przyrządzanie:
Na łyżce masła podsmażyć szpinak z czosnkiem. Smażyć około 5-7 minut. W międzyczasie przygotować ziemniaki. Gotować je w wodzie do średniej miękkość przez około 10 minut. Następnie odcedzić i pokroić w plastry. Posypać przyprawami i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 15 minut. Po tym czasie podgrzać bulion i dodać wszystkie wcześniej przygotowane składniki. Całość gotować na małym gazie przez kolejne 5 minut. Do zupy dodać ulubione przyprawy i podawać ze śmietaną.