SPRAWDŹ PRZEPIS >>>>>>>>
Kulinarne ciekawostki, to dział w którym znajdziesz ciekawe publikacje na temat gotowania i kuchni. Wywiady z kucharzami, porady kulinarne i wiele innych
Jak przechowywać OWOCE i WARZYWA w kuchni? 8 genialnych rozwiązań
W jaki sposób najlepiej przechowywać świeże owoce i warzywa w kuchni? Czy lodówka to dobre rozwiązanie? A może lepiej mieć wszystko pod ręką, aby nic się nie zmarnowało? 8 genialnych patentów na owoce, warzywa w naszej kuchni. ...
8 inspiracji na sałatki z KUKURYDZĄ
Nie można wyobrazić sobie kuchni bez kukurydzy. Ta jedna z najpopularniejszych roślin uprawnych gości w daniach ze wszystkich stron świata. I nie ma się co dziwić. Jest przede wszystkim smaczna, zdrowa, nadaje daniom koloru i co cieszy- uwielbiają je dzieci. ...
8 najdroższych składników spożywczych na ŚWIECIE!
Przed Państwem 8 najdroższych składników spożywczych na świecie! Ceny, niektórych są tak wysokie, że trudno wyobrazić sobie większy luksus kulinarny. KAWIOR typu ALMAS – 26 000$ KOLEJNY SKŁADNIK>>>>>>
Wykwintna pieczeń indycza ze śliwkami
SPRAWDŹ PRZEPIS >>>>>>>>
Czy jedzenie LODÓW w zimie szkodzi zdrowiu?
Pytanie kulinarne zadane przez naszą czytelniczkę: ,,Proszę mi napisać czy jedzenie lodów w zimniejsze dni szkodzi?”. Śpieszymy z odpowiedzią, która zapewne zaskoczy niejedną osobę! Lody najlepiej i najzdrowiej jeść właśnie w zimniejsze dni, nawet zimą. Zapytacie dlaczego? Temperatura ...
Jak gotować jajka przepiórcze?
Jaja przepiórcze doskonale nadają się do spożywania na miękko, twardo, albo jaka baza do wielu past czy sosów. Jak profesjonalnie ugotować takie jajka? Jeśli chcesz przygotować jajka przepiórcze na twardo, należy je gotować przez 5 minut od ...
Z jakiej mąki wyjdą najlepsze PLACKI ZIEMNIACZANE?
Placki ziemniaczane to przysmak naszego kraju! Jednak prosta receptura może okazać się totalną klapą, jeśli użyjemy nieodpowiedniej mąki. Z jakiej zatem wyjdą najlepsze placki? Nasze rady! Mąka pszenna – najlepsza jest ta typu 400-500. Gluten pięknie skleja strukturę ...
Jak zabarwić MAKARON naturalnymi metodami?
Jak zmienić kolor makaronu na czerwony czy zielony i nie nafaszerować się przy tym chemią? Oto 4 sposoby na naturalną zmianę koloru ryżu lub makaronu. Kolor żółty = dodaj kurkumę lub żółte curry CZYTAJ DALEJ >>>>>>>>>
Czy cielęcina jest zdrowa?
Cielęcina potrafi kosztować krocie za kilogram. Czy warto przepłacać? Czy faktycznie jest tak zdrowa, jak o niej mówią dietetycy? Tak! Oto kilka zalet mięsa cielęcego. Mięso cielęce jest niskokaloryczne i chude. To idealne źródło białka, które łatwo się ...