Na bożonarodzeniowym stole nie powinno zabraknąć mięska. Najlepsze jest pieczone. Zachowuje swój naturalny smak, wartości odżywcze, soki i pasuje do wielu przypraw. Jaki zatem rodzaj mięsa wybierać do pieczenia? Nasze rady! DRÓB: udka, tuszka, skrzydełka WIEPRZOWINA: schab ...
Kulinarne ciekawostki, to dział w którym znajdziesz ciekawe publikacje na temat gotowania i kuchni. Wywiady z kucharzami, porady kulinarne i wiele innych
Jak powinna wyglądać dobra gatunkowa wędlina? Nasze podpowiedzi
Zadbajmy o to, aby na naszych stołach nigdy nie zabrakło najlepszej jakości wyrobów wędliniarskich. Przestańmy kupować chemie! Jak odróżnić dobrą gatunkowo szynkę od taniej podróbki? Nasze rady! WYSOKOGATUNKOWA WĘDLINA NIE POWINNA: błyszczeć, mieć jednolitej struktury, być idealnie ...
Co zrobić, żeby karp stracił swój mulisty smak i zapach?
Karp zawitał na wigilijne stoły dopiero w latach 40 XX wieku. Jego hodowla okazała się prosta i tania. Od tej pory podajemy go średnio raz do roku. Co zrobić, aby stracił swój mulisty zapach i smak? Oto sprawdzona rada babuni! ...
Jak wykorzystać wodę po ugotowanym ryżu? 3 wskazówki
Zasada jest jedna: nie wylewaj wody po ugotowanym ryżu! Stanowi źródło wielu mikroelementów i jest drogocenna dla zdrowia. Oto 3 pomysły na jej zastosowanie! Jeśli borykasz się z bólem brzucha, biegunką, niestrawnością, a nawet wymiotami pij 3 szklanki ...
JAGNIĘCINA- 10 inspiracji na dania z jagnięciny
Mięso jagnięce jest soczyste i bardzo zdrowe. Doceniane na całym świece za posiadanie wartości odżywczych, oraz za walory smakowe. Wyróżnia się spośród innych mięs. Podajemy 10 inspiracji na podanie JAGNIĘCINY. NASTĘPNA INSPIRACJA >>>>>>>>>>>>
Jaki imbir jest zdrowszy? Świeży, czy suszony?
Ta egzotyczna przyprawa, ceniona za korzenny smak ma mnóstwo właściwości zdrowotnych. Jednak jaki imbir jest świeży, czy suszony? Do gotowania wybieraj świeży, a dopiero w drugiej kolejności suszony imbir. Staraj się zrezygnować ze sproszkowanego, ponieważ bardzo szybko traci smak. ...
Rodzaje steków
Steki to niskokaloryczne mięso, bardzo sycące idealne dla dbających o linię. Oto 5 najpopularniejszych w Polsce rodzajów steków. Tournedos: plastry ze środkowej części polędwicy, waga 60- 80 ...
8 pomysłów na dekoracje dyni w HALLOWEEN
Jesień w pełni, dynie już dojrzały. Oprócz pysznych i zdrowych dań, dynia może posłużyć jeszcze w inny sposób. Zbliża się czas zwany Halloween, więc pora na zaakcentowanie tego okresu. Podajemy 8 pomysłów na dekorację z DYNI. NASTĘPNY POMYSŁ >>>>>>>>>>>>>>
8 pomysłów na wykorzystanie CEBULI
Cebula to jedno z najczęściej wykorzystywanych warzyw w kuchniach na całym świecie. Bardzo aromatyczne i wyraźne warzywo które dodaje się do zup, sosów, makaronów, mięs, na grilla, kanapek, burgerów i wieli innych. Oto 8 propozycji podania cebuli. NASTĘPNA PROPOZYCJA >>>>>>>>>>>>>>>>>
Jak wykorzystać orzechy laskowe? Nasze pomysły!
Masz w domu orzechy laskowe, ale nie masz pomysłu na ich wykorzystanie? Nic straconego! Oprócz chrupania nadają się też, jako baza do wielu deserów. Zobaczcie sami! KOLEJNY PATENT >>>>>>>>>