Wok czyli idealne naczynie do duszenia, gotowania i smażenia potraw. Odkryj w jaki sposób przygotujesz w nim ulubione dania!
FRYTOWANIE
Następna metoda zwana jest deep-fry, czyli smażenie na głębokim oleju. Są dwie metody frytowania: smażenie na wolnym ogniu i smażenie szybkie, na dużym ogniu. Pierwsze trwa nawet 15 minut, a drugie kilkanaście sekund. Chińczycy na głębokim ogniu smażą kawałki produktów w cieście. Frytowanie wykorzystuje się, aby nadać chrupkości składnikom.
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)
















