Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Świąteczne Przekąski dla Dzieci  – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Świąteczne Przekąski dla Dzieci – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Tort Świąteczny „Czerwona Choinka” – malina + wanilia + mus owocowy

Tort Świąteczny „Czerwona Choinka” – malina + wanilia + mus owocowy

Gałka muszkatołowa – aromatyczna bomba na zimę. Właściwości i świąteczne przepisy

Gałka muszkatołowa – aromatyczna bomba na zimę. Właściwości i świąteczne przepisy

Sernik Pomarańczowo-Korzenny na Święta

Sernik Pomarańczowo-Korzenny na Święta

Piernik Brownie na Święta

Piernik Brownie na Święta

Top 5 Trendów Świątecznych Dekoracji w Kuchni 

Top 5 Trendów Świątecznych Dekoracji w Kuchni 

Najlepsze Świąteczne Desery – Hity, które Zachwycą Gości

Najlepsze Świąteczne Desery – Hity, które Zachwycą Gości

Rozgrzewające Napoje na Grudzień – Co Pijemy w Święta? 

Rozgrzewające Napoje na Grudzień – Co Pijemy w Święta? 

Magia Świątecznych Smaków — Co Gotujemy w Grudniu?

Magia Świątecznych Smaków — Co Gotujemy w Grudniu?

Anyż – gwiazdka świąt. Właściwości i najlepsze przepisy

Anyż – gwiazdka świąt. Właściwości i najlepsze przepisy

Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami

Barszcz czerwony wigilijny z uszkami

Barszcz czerwony wigilijny z uszkami

TOP dania, które warto przygotować na Boże Narodzenie (Przewodnik 2025)

TOP dania, które warto przygotować na Boże Narodzenie (Przewodnik 2025)

Śniadanie na wynos: domowy jogurt jabłkowy z prażonymi orzechami!

Żyjesz w pośpiechu, najchętniej zabrałbyś śniadanie ze sobą na wynos, ale nie wiesz jak? Oto super propozycja zdrowego śniadania, które możesz przekąsić, gdzie tylko chcesz!

glass-617387_1280

czas: 7 minut

liczba porcji: 1 osoba

składniki:

  • 1 jabłko
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • 1/2 łyżeczki wiórek kokosowych (opcjonalnie)
  • spora szczypta cynamonu
  • garść ulubionych orzechów
  • 100 g. jogurtu naturalnego
  • listki mięty do ozdoby (opcjonalnie)

przyrządzanie:

  • Jabłko myjemy i wycinamy jego 1/4, a resztę obieramy ze skórki, kroimy na mniejsze kawałeczki i blendujemy na rzadki mus.
  • Mus jabłkowy łączymy z jogurtem naturalnym, cynamonem, cukrem i wiórkami kokosowymi – dokładnie mieszamy.
  • Orzechy prażymy kilka minut na patelni teflonowej.
  • Jabłkowy jogurt przelewamy do słoiczka/miseczki, na wierzch wysypujemy prażone orzechy i dekorujemy kawałkiem jabłka, który wcześniej wykroiliśmy. Można dodatkowo przyozdobić listkami mięty.

 

Zobacz też przepis na: Mus jabłkowy z cynamonem