Przepyszne i efektowne! Znikają dosłownie w pięć minut. Poznaj nasz sprawdzony przepis na domowe Michałki! Zobacz też: Delikatny krem z mango i awokado
składniki:
- 2/3 szklanki wiórków kokosowych
- 1/2 kostki masła (125g)
- 1 duża łyżka masła orzechowego lub nutelli
- 1/3 szklanki cukru pudru
- 1 szklanka mleka w proszku (można dodać więcej)
- kilka kropel aromatu waniliowego
przyrządzanie:
- Roztop połowę masła na patelni, dodaj wiórki i podsmażaj aż się zezłocą . Pozostaw do ostygnięcia.
- Utrzyj mikserem pozostałe masło z cukrem pudrem, masłem orzechowym i aromatem waniliowym. Podczas ucierania dodawaj wiórki kokosowe oraz dosypuj mleko w proszku. Wszystko dokładnie wymieszaj.
- Kawałki masy przełóż do foremek na czekoladki ( może być też pojemnik na lód).
- Wstaw czekoladki do lodówki na godzinę.
- Rozpuść gorzką czekoladę w wodnej kąpieli, polej nią michałki i ponownie włóż do lodówki na godzinę.
- Smacznego 🙂