Sałatka z paluszkami krabowymi to świetny pomysł na kolację, przekąskę czy propozycje na imprezę ze znajomymi. Dzięki odpowiednio dobranym składnikom ma wyrazisty smak i jest bardzo sycąca.
składniki:
- opakowanie paluszków krabowych
- 2 jajka
- cebula (najlepiej czerwona)
- puszka kukurydzy
- małe awokado
- ser cheddar (ok 100 gram)
- 3 łyżki majonezu
- przyprawy: sól, pieprz, papryka ostra, czosnek
przyrządzanie:
1. Gotujemy jajka na twardo i kroimy w kostkę.
2. Obieramy cebulę, odsączamy z puszki kukurydzę, a surimi i awokado kroimy w paseczki.
3. Ścieramy ser na tarce.
4. Warzywa i paluszki wkładamy do jednej miski.
5. W drugiej misce łączymy ze sobą majonez, przyprawy, sok z cytryny i dokładnie mieszamy.
6. Dodajemy sos do sałatki i mieszamy.
7. Całość posypujemy startym chedarrem i wstawiamy do lodówki, aby smaki się połączyły.