Jaka zupa jest najlepsza na sezon wiosna/ lato? Orzeźwiający chłodnik! Ogórek, mięta i awokado to idealne trio, które podbije wasza serca i kubki smakowe.

składniki:
• 2 ogórki
• 1 awokado
• 300 g jogurtu greckiego
• sok z limonki
• łyżeczka octu winnego
• listki mięty
• woda mineralna
przyrządzanie:
1. Ogórki myjemy i obieramy.
2. Awokado obieramy, usuwamy pestkę.
3. Blendujemy miąższ z awokado i ogórki.
4. Dodajemy oliwę, jogurt grecki, sok z limonki, ocet, sól i miód.
5. Dodajemy listki mięty i nadal miksujemy.
6. Wlewamy wodę i miksujemy do uzyskania kremowej konsystencji.
7. Ozdabiamy miętą i świeżo mielonym pieprzem.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













