Tagliatelle z łososiem i sosem z sera pleśniowego to idealna propozycja na sycący obiad. Zasmakujcie we włoskiej kuchni. Buon Apettit! 
składniki:
- makaron tagliatella
- świeży łosoś
- śmietanka 12%
- ser lazur
- orzeszki pini
- czosnek
- pomidory suszone
- przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie, baylia
przyrządzanie:
1. Gotujemy makaron w osolonej wodzie.
2. Na patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy posiekany czosnek oraz orzeszki pinii, a po chwili umytego, pokrojonego łososia. Chwile podsmażamy.
3. Dodajemy ser pleśniowy i czekamy aż się rozpuści. Dolewamy śmietankę.
4. Dorzucamy suszone pomidory i przyprawiamy. Wszystko mieszamy.
5. Makaron odcedzamy i polewamy sosem.
6. Ozdabiamy świeżą bazylią.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













