Pianki marshmallows w połączeniu z gorącą czekoladą tworzą słodką przekąskę dla małych i dużych łakomczuchów.
składniki:
- 1 łyżka żelatyny
- 1 szklanka cukru
- 60 ml lodowatej wody
- 90 ml wody w temperaturze pokojowej
- mąka ziemniaczana
- opcjonalnie barwniki spożywcze lub np. sok malinowy.
przyrządzanie:
- W lodowatej wodzie rozpuszczamy żelatynę.
- Drugą porcję wody podgrzewamy i rozpuszczamy w niej cukier. Podgrzewamy na małym ogniu przez około 10 minut.
- Blachę wykładamy papierem do pieczenia, smarujemy tłuszczem i posypujemy mąką ziemniaczaną.
- Rozpuszczony cukier z wodą powoli dolewamy do rozpuszczonej żelatyny. Całość miksujemy przez kilkanaście minut.
- Do puszystej masy dodajemy barwniki spożywcze.
- Masę wylewamy na papier do pieczenia i odstawiamy do stężenia na kilka godzin.
ZOBACZ TEŻ: Tiramisu z truskawkami