Gorące, rozpływające się w ustach, z aromatycznym cynamonem - takie śniadanie to gwarancja dobrego dnia i pokładów energii aż do wieczora. Spróbujcie koniecznie kiedyś wypiec domowe i świeżutkie cinammon rolls. Dzięki nim pokochacie poranki!
składniki:
CIASTO
- 250 ml ciepłego mleka
- 1 saszetka drożdży instant (7 g) lub 30 g świeżych drożdży
- 500 g mąki pszennej
- 50 g cukru
- szczypta soli
- 1 jajko
- 2 żółtka
- 70 g miękkiego masła
- do posmarowania: 1 jajko + 2 łyżki mleka
NADZIENIE
- 70 g masła
- 20 g cynamonu w proszku
- 2 łyżki cukru wanilinowego
- 1/2 szklanki drobnego cukru (trzcinowego lub białego)
- skórka starta z 1/2 cytryny
przyrządzanie: