Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Sałatka z łososiem i nektarynką

Sałatka z łososiem i nektarynką

Sałatka z ziemniakami i łososiem

Sałatka z ziemniakami i łososiem

8 pomysłów na wykorzystanie CEBULI

8 pomysłów na wykorzystanie CEBULI

Spaghetti z cukinią i papryką

Spaghetti z cukinią i papryką

Słoneczna sałatka

Słoneczna sałatka

Bakłażany zapiekane z mozarellą

Bakłażany zapiekane z mozarellą

Piersi z kurczaka faszerowane

Piersi z kurczaka faszerowane

Bitki z jabłkiem

Bitki z jabłkiem

Domowe jagodzianki

Domowe jagodzianki

Naleśniki z kapustą i pieczarkami

Naleśniki z kapustą i pieczarkami

NALEŚNIKI- 8 najlepszych przepisów

NALEŚNIKI- 8 najlepszych przepisów

Torcik z naleśników

Torcik z naleśników

Ziemniaki zapiekane z bobem

Ziemniaki zapiekane z bobem

Sałatka z pora i selera

Sałatka z pora i selera

Zupa brokułowo- porowa z serem

Zupa brokułowo- porowa z serem

Babeczki ziemniaczane z tymiankiem

Słodkie muffinki warto zastąpić pełnowartościowymi babeczkami z ziemniaków! Podawaj je z sosem czosnkowym, ziołowo-pomidorowym lub  tzatziki. Oto klasyczne ziemniaki w najlepszym wydaniu! 

red-680990_640

składniki:

  • 8 dużych ziemniaków (startych na grubych oczkach)
  • 1 cebula
  • 2 jajka
  • 2 łyżki rozpuszczonego masła
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka soli
  • tymianek

przyrządzanie:

  • Z ziemniaków wyciskamy sok. Dodajemy żółtka, cebulę, masło, sól, tymianek i proszek do pieczenia. Wszystko mieszamy.
  • Białka ubijamy na sztywno i łączymy z masą ziemniaczaną.
  • Foremki smarujemy masłem i wkładamy do nich masę (¾ wysokości).
  • Pieczemy przez około 40 minut w temperaturze 180 stopni.

 

ZOBACZ: Domowe Michałki