Doskonale smakują z piwem, mięsem, ulubiony dipem, a nawet jako dodatek do sałatki. Złote krążki cebulowe są banalnie proste w przygotowaniu! Zobacz nasze przepis!
składniki:
- 2 cebule
- 1 szklanka zimnej wody
- 3 kostki lodu
- 3/4 szklanki mąki (plus mąkę do obtaczania krążków)
- 1 jajko
- bułka tarta
- olej
przyrządzanie:
- Od cebuli odetnij końcówki i ściągnij łupę. Pokrój cebulę w plastry i rozdziel na krążki.
- Dokładnie wymieszaj pozostałe składniki, tak aby uzyskać gęstą konsystencję.
- Krążki z cebuli obtocz w mące, następnie w cieście i na końcu w bułce tartej.
- Smaż na głębokim oleju przez około 3 minuty.
Smaczne? ZOBACZ KOLEJNY PRZEPIS: Energetyczny koktajl z bananów i migdałów