Doskonale smakują z piwem, mięsem, ulubiony dipem, a nawet jako dodatek do sałatki. Złote krążki cebulowe są banalnie proste w przygotowaniu! Zobacz nasze przepis!
składniki:
- 2 cebule
- 1 szklanka zimnej wody
- 3 kostki lodu
- 3/4 szklanki mąki (plus mąkę do obtaczania krążków)
- 1 jajko
- bułka tarta
- olej
przyrządzanie:
- Od cebuli odetnij końcówki i ściągnij łupę. Pokrój cebulę w plastry i rozdziel na krążki.
- Dokładnie wymieszaj pozostałe składniki, tak aby uzyskać gęstą konsystencję.
- Krążki z cebuli obtocz w mące, następnie w cieście i na końcu w bułce tartej.
- Smaż na głębokim oleju przez około 3 minuty.
Smaczne? ZOBACZ KOLEJNY PRZEPIS: Energetyczny koktajl z bananów i migdałów
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














