Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Ciasta klasyki w wersji świątecznej -TOP 3 które zawsze się udają !

Ciasta klasyki w wersji świątecznej -TOP 3 które zawsze się udają !

Świąteczne Ciasta, które Zawsze Się Udają TOP 3 Niezawodnych Przepisów

Świąteczne Ciasta, które Zawsze Się Udają TOP 3 Niezawodnych Przepisów

Tradycja w Nowym Wydaniu: Wigilia Fit

Tradycja w Nowym Wydaniu: Wigilia Fit

Pierniczki 2025 – Nowoczesne Dekoracje i Przepis, Który Zawsze Wychodzi

Pierniczki 2025 – Nowoczesne Dekoracje i Przepis, Który Zawsze Wychodzi

Świąteczne Przekąski dla Dzieci  – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Świąteczne Przekąski dla Dzieci – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Tort Świąteczny „Czerwona Choinka” – malina + wanilia + mus owocowy

Tort Świąteczny „Czerwona Choinka” – malina + wanilia + mus owocowy

Gałka muszkatołowa – aromatyczna bomba na zimę. Właściwości i świąteczne przepisy

Gałka muszkatołowa – aromatyczna bomba na zimę. Właściwości i świąteczne przepisy

Sernik Pomarańczowo-Korzenny na Święta

Sernik Pomarańczowo-Korzenny na Święta

Piernik Brownie na Święta

Piernik Brownie na Święta

Top 5 Trendów Świątecznych Dekoracji w Kuchni 

Top 5 Trendów Świątecznych Dekoracji w Kuchni 

Najlepsze Świąteczne Desery – Hity, które Zachwycą Gości

Najlepsze Świąteczne Desery – Hity, które Zachwycą Gości

Rozgrzewające Napoje na Grudzień – Co Pijemy w Święta? 

Rozgrzewające Napoje na Grudzień – Co Pijemy w Święta? 

Magia Świątecznych Smaków — Co Gotujemy w Grudniu?

Magia Świątecznych Smaków — Co Gotujemy w Grudniu?

Domowy chleb cebulowy

Kiedyś każda kobieta musiała piec chleb w domu i właśnie to było świadectwem jej kobiecości. Dzisiaj ułatwiamy Wam to zadanie i podajemy sprawdzoną recepturę na prawdziwy chleb z cebulą. Zobaczcie jakie to proste i pyszne!

4273700153_8463a23115_z

składniki:

  • 500 g mąki pszennej
  • 20 g drożdży
  • 300 ml ciepłej wody
  • dwie średnie cebule
  • masło
  • sól
  • cukier

przyrządzanie:

  • W misce wymieszaj ciepłą wodę (około 100 ml), łyżeczkę cukru oraz drożdże. Wszystko wymieszaj, aż drożdże się rozpuszczą. Następnie odstaw zaczyn na około 20 minut.
  • Cebule posiekaj i podsmaż na maśle.
  • Mąkę przesiej do miski. Na środku zrób dołek i wlej zaczyn. Dodaj 1 łyżkę soli i podsmażoną cebulę.
  • Ciasto ugniataj i stopniowo dodawaj ciepłą wodę.
  • Foremkę wysmaruj masłem i posyp bułką tartą. Włóż ciasto, przykryj foremkę ściereczką i odstaw w ciepłym miejscu na 2 godziny.
  • Po tym czasie posyp chleb odrobiną mąki. Możesz posypać chleb ziarnami słonecznika lub ziołami. Piecz chleb w temperaturze 200 stopni przez 40 minut.

 

ZOBACZ RÓWNIEŻ: Cytrynowe risotto z cytryną i kurczakiem