Francuzi jedzą je na śniadanie, jako przekąskę w ciągu dnia czy jako dodatek do kawy. Przenieś się do Francji i upiecz sama w domu francuskie maślane croissanty!
składniki:
- ciasto fransuskie gotowe - 1 opakowanie
- 2 łyżki miękkiego masła
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
przyrządzanie:
1. Roztapiamy w garnku masło z cukrem.
2. Ciasto francuskie tniemy na kwadraty, następnie na trójkąty, smarujemy masłem.
3. Zawijamy jak rogaliki, od krótszego boku trójkąta w stronę wierzchołka,następnie zawijać w kształt półksiężyca.
4. Rogaliki pieczemy 15 min w temperaturze 200 stopni.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














