Szukasz pomysłu na ciekawą porcję warzyw do obiadu? Polecamy glazurowaną marchewkę! Przepis iście francuski.
składniki:
1 kg marchewki
1 mała cebula
1 ząbek czosnku
1 1iść laurowy
3 cm gałązka rozmarynu lub kilka gałązek tymianku
1 łyżka oliwy
1 łyżka masła
1 łyżka cukru
sól
przyrządzanie:
1. Marchewkę obieramy i kroimy na talarki.
2. Siekamy cebulę i czosnek.
3. Smażymy na patelni, dodajemy zioła i pół szklanki wody.
4. Gotujemy pod przykryciem około 30 minut aż marchew będzie miękka.
5. Dodajemy sól, cukier i masło. Podajemy na ciepło. Możemy posypać świeżą pietruszką.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














