Łosoś e genialnym wydaniu - z masłem czosnkowym oraz tymiankiem. Można go upiec w piekarniku lub zrobić na grillu.

składniki:
- 2 filety z łososia
- 1/2 kostki masła
- 3 ząbki czosnku
- Garść świeżego tymianku
- Sól
- Pieprz
przyrządzanie:
- Rybę dokładnie opłukać w zimnej wodzie.
- Posypać solą i pieprzem.
- Masło zetrzeć na tarce na grube wióry.
- Posiekać czosnek i tymianek, a następnie wymieszać z wiórkami masła.
- Obtoczyć rybę marynatę i zawinąć w folię..
- Włożyć do lodówki na około 2 godziny.
- Grillować w piekarniku przez 20 minut lub na grillu do momentu, aż będzie zarumieniony.
- Pod koniec pieczenia otworzyć folię i posypać łyżeczką wiórków maślanych.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














