Łosoś e genialnym wydaniu - z masłem czosnkowym oraz tymiankiem. Można go upiec w piekarniku lub zrobić na grillu.

składniki: 
- 2 filety z łososia
 - 1/2 kostki masła
 - 3 ząbki czosnku
 - Garść świeżego tymianku
 - Sól
 - Pieprz
 
przyrządzanie:
- Rybę dokładnie opłukać w zimnej wodzie.
 - Posypać solą i pieprzem.
 - Masło zetrzeć na tarce na grube wióry.
 - Posiekać czosnek i tymianek, a następnie wymieszać z wiórkami masła.
 - Obtoczyć rybę marynatę i zawinąć w folię..
 - Włożyć do lodówki na około 2 godziny.
 - Grillować w piekarniku przez 20 minut lub na grillu do momentu, aż będzie zarumieniony.
 - Pod koniec pieczenia otworzyć folię i posypać łyżeczką wiórków maślanych.
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














