Łosoś e genialnym wydaniu - z masłem czosnkowym oraz tymiankiem. Można go upiec w piekarniku lub zrobić na grillu.
składniki:
- 2 filety z łososia
- 1/2 kostki masła
- 3 ząbki czosnku
- Garść świeżego tymianku
- Sól
- Pieprz
przyrządzanie:
- Rybę dokładnie opłukać w zimnej wodzie.
- Posypać solą i pieprzem.
- Masło zetrzeć na tarce na grube wióry.
- Posiekać czosnek i tymianek, a następnie wymieszać z wiórkami masła.
- Obtoczyć rybę marynatę i zawinąć w folię..
- Włożyć do lodówki na około 2 godziny.
- Grillować w piekarniku przez 20 minut lub na grillu do momentu, aż będzie zarumieniony.
- Pod koniec pieczenia otworzyć folię i posypać łyżeczką wiórków maślanych.