Kasza gryczana wbrew pozorom nie musi służyć jedynie jako dodatek do dania głównego czy zup. Można z niej zrobić pyszną pastę, idealną na kanapki. A kasza gryczana nie dość, że jest smaczna, to jest także bogata w minerały i witaminy.

składniki:
150 g pieczarek
mała cebula
2 ząbki czosnku
2 jajka na twardo
torebka kaszy gryczanej
olej
przyrządzanie:
1. Gotujemy kaszę w osolonej wodzie.
2. W tym samym czasie kroimy cebule oraz czosnek i podsmażamy na patelni.
3. Kroimy pieczarki i dodajemy je do cebuli i czosnku.
4. Pod koniec smażenia doprawiamy solą, pieprzem i koperkiem.
5. Kiedy pieczarki i kasza ostygną, wszystko przerzucamy do blendera i mielimy na pastę.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













