Jak upiec czerwonego buraka, aby był soczysty i pyszny? Przedstawiamy podstawowe zasady. Zobaczcie, jak piec buraka. Będzie to idealny dodatek do sałatek, zup, dodatków do głównego dania, a nawet do koktajli.
JAK UPIEC BURAKA CZERWONEGO W PIEKARNIKU
- buraków nie obieram! Myje je dokładnie pod wodą za pomocą szczoteczki.
- Większe buraki przekrawam na połówki i zawijam każdego osobno w folię alumimiową.
- Piekę około 60 minut w 180 stopniach. Gotowy burak jest mięciutki, a nóż wchodzi w niego jak w masło.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














