Kawa, lody karmel i sól- pyszne połączenie, które musi się udać! Koniecznie przetestujcie mrożoną kawę w nowej odsłonie letniej!
składniki:
- 3 łyżki masła
- pół łyżeczki soli morskiej
- filiżanka mocnej kawy
- 1 szklanka cukru
- pół szklanki wody
- pół szklanki śmietany kremówki
przyrządzanie:
- SŁONY KARMEL ZRÓB TAK:
- Przygotuj sobie garnek, o grubszym dnie
- Wsyp cukier i wodę
- Podgrzewaj do momentu, aż cukier zacznie się topić i gotować
- Gdy zacznie brązowieć, odstaw garnek z palnika
- Do takiego ciepłego cukru, powolutku dolej śmietankę, dodaj masło, sól
- Mieszaj do uzyskania gładkiego syropu, odstaw na moment
- Umieść około 3 łyżki słonego karmelu na dnie kubka, zalej kawą i mieszaj, aż karmel rozpuści się
- Dopełnij kostkami lodu i mlekiem lub wodą