Kawa, lody karmel i sól- pyszne połączenie, które musi się udać! Koniecznie przetestujcie mrożoną kawę w nowej odsłonie letniej!

składniki:
- 3 łyżki masła
- pół łyżeczki soli morskiej
- filiżanka mocnej kawy
- 1 szklanka cukru
- pół szklanki wody
- pół szklanki śmietany kremówki
przyrządzanie:
- SŁONY KARMEL ZRÓB TAK:
- Przygotuj sobie garnek, o grubszym dnie
- Wsyp cukier i wodę
- Podgrzewaj do momentu, aż cukier zacznie się topić i gotować
- Gdy zacznie brązowieć, odstaw garnek z palnika
- Do takiego ciepłego cukru, powolutku dolej śmietankę, dodaj masło, sól
- Mieszaj do uzyskania gładkiego syropu, odstaw na moment
- Umieść około 3 łyżki słonego karmelu na dnie kubka, zalej kawą i mieszaj, aż karmel rozpuści się
- Dopełnij kostkami lodu i mlekiem lub wodą
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














