Bardzo delikatna zupa z ciecierzycy i pora. Spora dawka białka i witamin. Idealna zupa na przeziębienie, bo zawiera porcję czosnku i cebuli.

składniki:
- biała część pora
- puszka ciecierzycy
- 3 ząbki czosnku
- 1 mała cebula
- 1 litr bulionu z warzyw
- sól
- pieprz
- kurkuma - 1/2 łyżeczki
przyrządzanie:
- Zaczynamy od pokrojenia pora w prążki.
- Następnie na oliwie szklimy cebulę, dodajemy pora i całość smażymy kilka minut.
- Dodajemy posiekany czosnek i całość łączymy z gorącym bulionem.
- Dodajemy ciecierzycę i gotujemy zupę 15 minut.
- Po tym czasie łączymy z kremówką i przyprawami.
- Miksujemy na krem.
- Podajemy z grzankami.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














